Facebook
Instagram

KONINKLIJKE HARMONIE SINT PHILOMENA CHEVREMONT

De Koninklijke Harmonie Sint Philomena is een springlevende vereniging met een vijftigtal muzikanten. Elke woensdagavond komt een gezonde mix van jong en oud bij elkaar om gezamenlijk te musiceren.

Plezier, passie en ontspanning behoren tot de belangrijkste factoren die “de Philomeen” tot een sterke, flexibele en gezellige vereniging maakt! 

Zowel in haar eigen wijk Chevremont als in Kerkrade presenteert Philomena zich diverse malen per jaar aan het publiek. Bijzondere projecten en prachtige concertreizen zorgen ervoor dat het harmonieorkest steeds weer boven haar eigen kunnen uitstijgt en zich muzikaal kan verbeteren. Dankzij een gepassioneerd bestuur en trouwe sympathisanten wordt een “mission impossible” juist als een uitdaging gezien. Deze instelling heeft ervoor gezorgd dat de “Koninklijke” ver buiten de gemeentegrenzen heeft gemusiceerd. Zo speelden de muzikanten op de mooiste locaties in o.a. Noorwegen, Italië, Zwitserland, Rusland en China. 

Interesse, nieuwsgierig of wilt u gewoon meer informatie? Bekijk de contactmogelijkheden op onze site, of bezoek onze repetitie op woensdagavond vanaf 19.45u in Café Kloth!

Jos Kuipers (Kerkrade, 1966) is opgegroeid in Schaesberg (Landgraaf). Samen met zijn 3 oudere broers zette hij zijn eerste muzikale schreden bij de plaatselijke Fanfare Aloysiana. Op 16-jarige leeftijd behaalde hij zijn eerste directie diploma aan de Heerlense Muziekschool. Na het atheneum studeerde hij Trompet en Directie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Ten slotte studeerde Jos Orkest- Directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Jos Kuipers